А ВИ ЗНАЛИ, ЩО ЩІТКИ СКЛООЧИСНИКА ВИНАЙШЛА ЖІНКА?

Цікаво, а серед судентів-автомеханіків багато дівчат?


У 1903 році Мері Андерсон з Алабами приїхала до Нью-Йорка взимку й побачила, як водій трамвая намагався зберегти хорошу видимість, попри крижаний дощ. Вона взяла олівець і швидко намалювала пристрій – прототип сучасних склоочисників. Його конструкція складалася з важеля всередині салону, за допомогою якого можна було керувати прикріпленою зовні гумовою планкою.

А вже у 1926 році компанія Bosch представила електричний механізм очищення скла для автомобіля марки Opel. Система виявилася надійною та простою. Електричний склоочисник швидко поширився і став стандартною опцією у всіх автомобілях. Та це був лише початок винаходів Bosch.

Наприкінці 50-х років ХХ століття, коли лобове скло набуло обтічної форми, компанія розробила каркасну щітку з шарнірами.

У 1986 році – щітки зі спойлером, завдяки якому потік повітря краще притискає склоочисник і мінімізує ризик його відриву від скла. Потім з’явилися інтервальні перемикачі, задні двірники, датчики дощу та інші інновації.

У нове століття Bosch увійшла з новим винаходом – безкаркасними щітками склоочисника Aerotwin. Вони рівномірно розподіляють тиск важеля уздовж всієї довжини щітки. Завдяки відсутності каркаса з точками притиску, в яких гумка зношується швидше, Aerotwin служать значно довше.