МIЖНАРОДНИЙ ФIНАЛ YOUNG CAR MECHANIC 2021

Міжнародний фінал Young Car Mechanic відбувся 21—22 серпня у столиці Польщі Варшаві. За перемогу в ньому змагалися студенти з Болгарії, Естонії, Литви, Латвії, Польщі, Угорщини та України, які вибороли першість на національних фіналах конкурсу. Україну на цьому престижному заході для юних автомеханіків представляв студент Автомобільно-дорожнього фахового коледжу НУ «Львівська політехніка» Юрій Яцишин.


Партнерами, що підтримали проведення міжнародного фіналу, стали компанії, з якими Inter Cars тісно співпрацює: Bosch, ZF, Schaeffler, Meyle, Castrol, Mann Filter, febi, Valeo, Elring, Continental.

За одностайними відгуками, захід був дуже гарно підготований. Організатори ретельно розпланували обидва дні, постаралися зробити все максимально зручно, цікаво і змістовно. Завдання конкурсу (п’ять у перший день і п’ять – у другий) були складними. На виконання кожного з них студентам давалося 45 хвилин. Із більшістю фіналісти справлялися достроково, а от на деякі, зокрема на завдання від компанії Elring (заміна прокладки головки блока циліндра), практично всім учасникам часу не вистачило.

Після кожного завдання результати конкурсантів виводили на електронне табло. У другий день проведення фіналу, тримаючи інтригу, вже починаючи з другого завдання, виставлені експертами бали перестали оприлюднювати. Боротьба була напруженою, і вболівальникам передбачити результати змагання було неможливо.

Підсумки конкурсу

Перемогу в міжнародному фіналі Young Car Mechanic здобув студент із Угорщини, 2-ге місце виборов учасник із Польщі, 3-тє — з Литви. Юрій Яцишин посів 5-те місце, отримавши однакову кількість балів з естонським студентом, але поступившись йому часом виконання завдань. Від третього результату українського студента відділяли лише два бали, і це свідчить про гарний рівень підготовки Юрія. Він зарекомендував себе здібним і компетентним, впевнено виконував усі завдання. Ми пишаємося своїм фіналістом — з нього вийде чудовий автомеханік!

Після закінчення змагань усіх учасників запросили відвідати завод ZF у місті Ченстохова, на півдні Польщі, а також пам’ятку неповторної підземної архітектури — соляну копальню у Величці, неподалік Кракова.

***

Міжнародний конкурс Young Car Mechanic — 2021 завершено! Вітаємо всіх, хто долучився до цього значущого проєкту! 

Inter Cars Ukraine ще раз дякує за підтримку компаніям BOSCH, ELRING, FEBI, MANN-FILTER, MOTUL, SCHAEFFLER, WIX FILTERS ТА ZF. Ми змогли реалізувати це тільки всі разом!

Усім учасникам конкурсу бажаємо підкорення нових професійних вершин, їхнім наставникам і навчальним закладам — більше можливостей і гарних перспектив! 

Сподіваємося, наступного року в конкурсі, зокрема в національному відборі в Україні, візьме участь більша кількість студентів, адже після таких заходів по-справжньому розумієш, що бути автомеханіком — це круто!